ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙ

Βρσκεται στη ΝΔ πλευρ του Βερμου, σε απσταση 24 χλμ. απ τη Βροια, 20 χλμ. απ τη Νουσα, 95 χλμ. απ τη Θεσσαλονκη και 540 χλμ. απ την Αθνα.

ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1.500-1.900μ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑΒΑΤΗΡΩΝ: 9 (1 εναριος & 8 συρμενοι)
ΣΥΝΟΛΟ ΠΙΣΤΩΝ: 16
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ ΠΙΣΤΩΝ: 16χλμ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΖΟΝ: Απ τλη Δεκεμβρου μχρι τα τλη Μαρτου

 Αναβατρες - πστες
Υπρχουν συνολικ εννα αναβατρες: νας διθσιος εναριος, πντε συρμενοι και τρα baby lifts.

Οι πστες χουν ως εξς:

Πστα Ρωξνη: Πρκειται για κκκινη πστα που ξεκιν λγο κτω απ τον ενδιμεσο σταθμ της καρκλας και ακολουθε πορεα παρλληλη προς αυτ, απ τη δεξι πλευρ της. Το μκος της φτνει τα 900μ. Εναι σαφς η δυσκολτερη πστα του Σελου.

Πστα ρα: Βρσκεται στην περιοχ Αρσομπασι και αριστερ του αναβατρα Δας, με μκος 900μ. και κκκινο χαρακτηρισμ.

Πστα ρτεμις: Βρσκεται και αυτ στο Αρσομπασι, αλλ στα δεξι του αναβατρα Ηρακλς. χει μκος 900μ. και εναι -μαζ με την ρα- οι πιο πολυσχναστες κκκινες πστες του κντρου.

Πστα Ευρυδκη: Μικρ μπλε πστα μκους μλις 500μ. στην αριστερ πλευρ του αναβατρα Αμντας.

Πστα Ερατ: Πρκειται για μπλε πστα μκους 1.200μ. που ξεκιν απ την κορυφ του αναβατρα Αλξανδρος με αριστερ κατεθυνση και συνεχζει κτω απ την καρκλα και στα αριστερ της. Στο σημεο αυτ μλιστα ακολουθε να φυσικ «λοκι», γεγονς που την κνει απ τις πιο διασκεδαστικς και πιο αγαπητς πστες του χιονοδρομικο κντρου.

Πστα Περσεφνη: Μπλε πστα που ξεκιν απ την κορυφ του αναβατρα Αμντας και καταλγει στην αφετηρα της καρκλας περνντας με πολ ανοιχτ πορεα. Το μκος της φτνει τα 1.300μ.

Πστα Ολυμπιδα: Ξεκιν και αυτ απ την κορυφ του Αμντα, αλλ ακολουθε πορεα παρλληλη της καρκλας και απ την αριστερ πλευρ της, περνντας μσα απ το γνωστ «λοκι. Εναι μτριας δυσκολας, κτι ανμεσα σε μπλε και κκκινη (μπλε στην αρχ και κκκινη μετ) και χει μκος 1.300μ.

Πστα Εκλεια: Ξεκιν απ την αριστερ πλευρ του συρμενου αναβατρα Δας -πως και η ρα-, αλλ ακολουθε πιο ανοιχτ πορεα και καταλγει στην αφετηρα του αναβατρα Αμντας. χει μκος 1.100μ. και εναι εκολη (μπλε). Χρησιμοποιεται και ως συνδετικ πστα για να επιστρψει κποιος στη βση του χιονοδρομικο, αφο γνει χρση του Αμντα και της πστας Περσεφνη.

Πστα Εγνατα: Τη λνε και περιφερειακ, γιατ ξεκιν απ την κορυφ του Αρσομπασι στα 1.900μ. και με δυτικ κατεθυνση καταλγει στην αφετηρα της καρκλας Φλιππος. Το μκος της εναι περπου 3.000μ. και εναι μπλε.

Πστα Μουσν: Κατεβανει απ τα δεξι του συρμενου αναβατρα Αλξανδρος και φτνει μχρι την αφετηρα του. Εναι μπλε και χει μκος 1.350μ.

Πστα Ιφιγνεια: Εκολη μπλε πστα που βρσκεται στο Αρσομπασι, και συγκεκριμνα στα δεξι του αναβατρα ρης. χει μκος 900μ. και εναι κατλληλη για μτριους σκιρ.

Πστα Ηλκτρα: Μπλε πστα στην αριστερ πλευρ του αναβατρα ρης, με μκος 900μ.

Πστα Δφνη: Ακμα μα μπλε πστα στην αριστερ πλευρ του αναβατρα ρης, αλλ με αρκετ πιο ανοιχτ πορεα. Το μκος της φτνει τα 1.000μ.

Πστα Ισων: Πστα αρχαρων που βρσκεται δπλα στο πρκινγκ του χιονοδρομικο. χει μκος 100μ. και χρησιμοποιεται κυρως απ τις σχολς σκι.

Πστα Ερμς: Βρσκεται κοντ στην πστα Ισων και εναι και αυτ πστα αρχαρων και χει μκος 150μ.

Πστα Ορφας: Πστα αρχαρων με μκος 120μ. Βρσκεται στην περιοχ του Αρσομπασι.

 

Βασιλτσα - Γρεβεν
Βελοχι - Καρπενσι, Ευρυτανα
Βτσι - Καστορι
Βρας - Καμακτσαλν, Πλλα
Βγλα Πισοδρι - Φλρινα
Γεροντβραχος - Βοιωτα
Ελατοχρι - Πιερα
Καλβρυτα - Αχαα
Λαλις - Σρρες
Μαναλον - Αρκαδα
Μτσοβο - Ιωννινα
Παρνασσς - Βοιωτα
Περτολι - Τρκαλα
Πλιο - Μαγνησα
Σλι - Βροια, Ημαθα
Φαλακρ - Δρμα
Χρυσ Ελφι - Βροια, Ημαθα
3-5 Πηγδια - Νουσα, Ημαθα
 
 
* Τα κεμενα και οι φωτογραφες εναι μια συνεργασα της εταιρεας μας με το περιοδικ Greek Ski Resorts