Καϊμάκτσαλαν
 
Καϊμάκτσαλαν
 
Καϊμάκτσαλαν
 
 
 
 
 
Καϊμάκτσαλαν
 
Καϊμάκτσαλαν
 
Καϊμάκτσαλαν
 
Καϊμάκτσαλαν
 
Καϊμάκτσαλαν
 
Καϊμάκτσαλαν
 
 
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ Ξενοδοχεία & Ξενώνες Καϊμάκτσαλαν

Το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν βρίσκεται στο ομώνυμο βουνό, δίπλα στα σύνορα με την FYROM. Το όρος Καϊμάκτσαλαν ή Βόρας έχει υψόμετρο 2.554μ. και είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Απέχει 45χλμ. από την Έδεσσα, 139χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 660χλμ. από την Αθήνα.

ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 2.020-2.480μ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑΒΑΤΗΡΩΝ: 6 (1 εναέριος & 5 συρόμενοι)
ΣΥΝΟΛΟ ΠΙΣΤΩΝ: 13
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ ΠΙΣΤΩΝ: 15 χλμ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΖΟΝ: Από αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Απριλίου


Αναβατήρες - πίστες
Το κέντρο διαθέτει συνολικά δεκατρείς πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, οι οποίες εξυπηρετούνται από τέσσερις διαφορετικούς αναβατήρες.

Αναβατήρας Μετερίζι (συρόμενος) που εξυπηρετεί τις παρακάτω πίστες:

Στην περιοχή του αναβατήρα αυτού έχει τοποθετηθεί εγκατάσταση τεχνητού χιονιού. Το σύστημα αποτελείται από τρία «κανόνια» και δέκα στικς που θα καλύπτουν με χιόνι τις πίστες του.

Πίστα Νο7: μήκους 1.000μ. και βαθμού δυσκολίας εύκολη (μπλε). Μόλις βγούμε από τον σταθμό άφιξης, κινούμαστε δεξιά για 50μ. και πάλι δεξιά για να μπούμε στην πίστα.

Πίστα Νο8: μήκους 700μ. και βαθμού δυσκολίας μέτρια (κόκκινη). Μόλις βγούμε από τον σταθμό άφιξης, κινούμαστε εντελώς δεξιά, παράλληλα με τον αναβατήρα, και αντίθετα με την κατεύθυνση ανόδου.

Πίστα R1: αγωνιστική. Από την αριστερή πλευρά του αναβατήρα. Χρησιμοποιείται για προπόνηση των συλλόγων και για αγώνες.

Πίστα Snowboard ή Fun Park: είναι ειδικά διαμορφωμένη για τους λάτρεις του snowboard. Είναι περιφραγμένη και υπάρχει προσωπικό με ειδικές γνώσεις που παρακολουθεί τους πελάτες που τη χρησιμοποιούν. Διαθέτει εμπόδια με μπάρες και δοκούς, καθώς και τούμπες ειδικά διαμορφωμένες για άλματα. Η έκτασή της καλύπτει περίπου 4 στέμματα. Βρίσκεται πάνω από το κεντρικό σαλέ και λίγο πιο κάτω από το Snowbar «2.069μ.», ανάμεσα στις πίστες 7 και 8. Εξυπηρετείται από τον μονοθέσιο συρόμενο αναβατήρα Μετερίζι. Είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και παρέχει τη δυνατότητα τόσο για διασκέδαση και παιχνίδια όσο και για τη διεξαγωγή αγώνων. Το έτος 2004 έγιναν τα VZ trials (αγώνες για παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών) σε πανελλήνιο επίπεδο, κατά τους οποίους ο νικητής κέρδισε ως έπαθλο τη συμμετοχή του στους τελικούς στο Avoriaz της Γαλλίας στο Junior Pro Contest.

Χιονοδιάδρομος: ενώνει με τη βάση των αναβατήρων Σαραντόβρυση 1 και 2 και οδηγεί στο snowbar.

Αναβατήρας Σαραντόβρυση 1 (εναέριος) που εξυπηρετεί τις παρακάτω πίστες:

Πίστα Νο2: μήκους 2.200μ. και βαθμού δυσκολίας εύκολη (μπλε). Μόλις κατεβούμε από το καρεκλάκι, κινούμαστε ανοιχτά αριστερά και αρχίζει η πίστα. Είναι η μεγαλύτερη σε μήκος και πιο ευχάριστη για τους περισσότερους σκιέρ.

Πίστα Νο3: μήκους 2.000μ. και βαθμού δυσκολίας μέτρια (κόκκινη). Μόλις κατεβούμε από το καρεκλάκι, κινούμαστε αριστερά και στα 50μ. πάλι αριστερά, περνάμε κάτω από τα συρματόσχοινα του αναβατήρα και όπως κατεβαίνουμε συναντάμε την πίστα Νο4. Εξίσου μεγάλη πίστα, για πιο προχωρημένους όμως χιονοδρόμους.

Πίστα Νο4: μήκους 1.800μ. και βαθμού δυσκολίας μέτρια (κόκκινη). Μόλις κατεβούμε από το καρεκλάκι, μπαίνουμε στην πίστα Νο2, έπειτα από 400μ. στο αριστερό μας χέρι θα δούμε την αρχή της πίστας που μας οδηγεί αριστερά, κάτω από τη γραμμή του αναβατήρα. Διαγράφουμε ένα μεγάλο S και στα τελευταία 200μ. περνάμε πάλι κάτω από τον αναβατήρα και μπαίνουμε στην πίστα Νο2. Μεγάλη πίστα για προχωρημένους χιονοδρόμους.

Πίστα R2: αγωνιστική. Στο κέντρο περίπου της Νο2 στρίβουμε αριστερά και αρχίζει η πίστα. Χρησιμοποιείται για αγώνες και προπονήσεις συλλόγων. Χιονοδιάδρομος: ενώνει με τη βάση του αναβατήρα Κρέμαση.

Αναβατήρας Σαραντόβρυση 2 (συρόμενος) που εξυπηρετεί τις παρακάτω πίστες:

Πίστα Νο 2α: μήκους 1.200μ. και βαθμού δυσκολίας εύκολη (μπλε). Μόλις αφήσουμε τον αναβατήρα, κινούμαστε δεξιά και μπαίνουμε στα μισά περίπου της πίστας Νο2 που μας οδηγεί στη βάση και των δύο αναβατήρων Σαραντόβρυση.

Πίστα Νο9: μήκους 900μ. και βαθμού δυσκολίας εύκολη (μπλε). Μόλις αφήσουμε τον αναβατήρα, κινούμαστε αριστερά και κατηφορίζουμε έχοντας το συρματόσχοινο στο αριστερό μας χέρι. Πολύ ομαλή πίστα, για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα baby lifts και να δοκιμάσουν κάτι πιο δύσκολο. Για όσους μαθαίνουν τώρα σκι.

Πίστα Νο10: μήκους 700μ. και βαθμού δυσκολίας μέτρια (κόκκινη). Μόλις αφήσουμε τον αναβατήρα, κινούμαστε δεξιά και πάλι δεξιά. Όπως κατηφορίζουμε, μπαίνουμε στο «λούκι» που μας οδηγεί από μόνο του στη βάση των αναβατήρων. Καλή πίστα για μέτριους σκιέρ, γρήγορη και ευχάριστη.

Αναβατήρας Κρέμαση (συρόμενος) που εξυπηρετεί τις παρακάτω πίστες:

Πίστα Νο5: μήκους 1.200μ. και βαθμού δυσκολίας μέτρια (κόκκινη). Μόλις βγούμε από τον σταθμό άφιξης, κινούμαστε αριστερά ανοιχτά και στη συνέχεια ελαφρώς αριστερά και αρχίζει η πίστα. Ωραία διαδρομή για γνώστες του σπορ.

Πίστα Νο6: μήκους 1.000μ. και βαθμού δυσκολίας μέτρια (κόκκινη). Μόλις βγούμε από τον αναβατήρα, κινούμαστε αριστερά και πάλι αριστερά (180ο) και κατεβαίνουμε παράλληλα με τη γραμμή του αναβατήρα. Ίσως η καλύτερη πίστα του κέντρου για όσους γνωρίζουν σκι.

Πίστα R3: αγωνιστική. Μόλις βγούμε από τον αναβατήρα, παίρνουμε την κατεύθυνση για τη Νο6. Στην αρχή της, έπειτα από 100 μ., θα συναντήσουμε την είσοδο της πίστας, η οποία κινείται ανάμεσα στις πίστες Νο5 και Νο6.

Πίστα Νο1: μήκους 1.200μ. και βαθμού δυσκολίας μέτρια (μπλε). Μόλις βγούμε από τον αναβατήρα, κινούμαστε αριστερά και ευθεία. Στο τέλος της συναντάμε την κορυφή του αναβατήρα Σαραντόβρυση 1, την αρχή των πιστών Νο2, Νο3 και τον χιονοδιάδρομο που μας επιστρέφει στη βάση του αναβατήρα της Κρέμασης.

Πίστα Snow Tubing: βρίσκεται απέναντι από το Snowbar «2.069μ.». Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί αναβατήρα και σύστημα αυτόματης απελευθέρωσης για την καλύτερη και ευκολότερη χρήση του από τους επισκέπτες. Το snow tubing είναι μια πρόταση διασκέδασης στο χιόνι. Οι επισκέπτες τσουλούν πάνω στο χιόνι με tubes (φουσκωτές σαμπρέλες, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στη θάλασσα), σε ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές με πλαϊνά στηθαία από χιόνι για απόλυτη ασφάλεια. Με διαφορετικές διαδρομές και τον συρόμενο αναβατήρα να απλοποιεί την ανάβαση, το Snow Tubing Park προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μια νέα μορφή διασκέδασης χωρίς να απαιτείται οποιουδήποτε είδους εξοπλισμός, ειδική ενδυμασία ή εκπαίδευση. Στους μικρούς μας φίλους παρέχονται κράνη για να είναι οι γονείς απόλυτα ήρεμοι.

 

Βασιλίτσα - Γρεβενά
Βελούχι - Καρπενήσι, Ευρυτανία
Βίτσι - Καστοριά
Βόρας - Καϊμακτσαλάν, Πέλλα
Βίγλα Πισοδέρι - Φλώρινα
Γεροντόβραχος - Βοιωτία
Ελατοχώρι - Πιερία
Καλάβρυτα - Αχαΐα
Λαϊλιάς - Σέρρες
Μαίναλον - Αρκαδία
Μέτσοβο - Ιωάννινα
Παρνασσός - Βοιωτία
Περτούλι - Τρίκαλα
Πήλιο - Μαγνησία
Σέλι - Βέροια, Ημαθία
Φαλακρό - Δράμα
Χρυσό Ελάφι - Βέροια, Ημαθία
3-5 Πηγάδια - Νάουσα, Ημαθία
 
 
* Τα κείμενα και οι φωτογραφίες είναι μια συνεργασία της εταιρείας μας με το περιοδικό Greek Ski Resorts
 
Homepage Web Greece/WintertourismHomepage Web Greece