Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Voyage Bay Hotels Special Offers
 
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
 
Μάθετε για την Πελοπόννησο
 

Η Πελοπόννησος είναι από τις πιο ιστορικές περιοχές της Ελλάδος.
Περιλαμβάνει τους νομούς: Αχαΐα, Αργολίδα, Αρκαδία, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από την Πελοπόννησο, στις 21 Μαρτίου από τα Καλάβρυτα, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της από την Φιλική Εταιρεία.

Παραλίες, πέτρινα χωρία σκαρφαλωμένα στα βράχια, εύφορες πεδιάδες, κάστρα και αρχαία θέατρα, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που μπορείτε να απολαύσετε μεταβαίνοντας εκεί.

 
Πελοπόννησος Ξενοδοχεία
 
 
 

Ο νομός Αχαΐας, ένας τόπος που συνδυάζει με μαγικό τρόπο τα ιστορικά και φυσικά του αντίθετα. Βουνό και θάλασσα σε εντυπωσιακό κοντράστ, παραδοσιακοί οικισμοί, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία περιστοιχισμένα από τη μοναδικής τελειότητας «αρχιτεκτονική» της φύσης, σπάνια οικοσυστήματα, συνιστούν ένα γοητευτικό μωσαϊκό που προσφέρει πλήθος συγκινήσεων και ευκαιριών.

Ευλογημένη γη πλούσια σε αγαθά, μα πιο πολύ σε ιστορία, που γέννησε στους κόλπους της τους θρυλικούς Ατρείδες και υμνήθηκε όσο καμία άλλη περιοχή από τον Όμηρο, τον Ευριπίδη, τον Αισχύλο και το Σοφοκλή, η Αργολίδα ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της. Οι Μυκήνες με την περίφημη Πύλη των Λεόντων, το Άργος με τη δική του ιστορία, το “ρομαντικό” Ναύπλιο, η αρχαία Επίδαυρος μαρτυρούν στο πέρασμα των χρόνων τον πλούτο των μνημείων της αργολικής γης.

Η Αργολίδα, λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αθήνα, κάθε χρόνο κατακλύζεται από τουρίστες κάθε γωνιάς του πλανήτη που έρχονται για να θαυμάσουν την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά καθώς και τις χρυσαφένιες παραλίες της.

 
Επίδαυρος
Ισθμός Κορίνθου
 
 
 

Τόπος ειδυλλιακός και ιερός, με τις ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές και τις βουκολικές εικόνες, η Αρκαδία έγινε πηγή έμπνευσης πολλών πεζογράφων και ποιητών από την αρχαιότητα και το μεσαίωνα μέχρι τα νεότερα χρόνια. Είναι γνωστός ο πίνακας που φιλοτέχνησε ο μεγάλος ζωγράφος Πουσέν “Οι βοσκοί της Αρκαδίας” με την περίφημη επιγραφή “ et in Arcadia ego ” (κι εγώ ανήκω στην Αρκαδία).

Παραδοσιακοί οικισμοί, κάστρα μεσαιωνικά και μοναστήρια - μάρτυρες του ένδοξου ιστορικού παρελθόντος συνθέτουν το σκηνικό του αρκαδικού τοπίου. Τα πυκνά βουνά και η άγρια βλάστηση χαρίζουν λίγη από τη ζωντάνια τους στα γραφικά χωριά που δεν έχουν χάσει το παραδοσιακό τους χρώμα. Τα κόκκινα κεραμίδια στις σκεπές των σπιτιών, οι αγροτικές δουλειές και τα ντόπια προϊόντα κρατούν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο, την πλούσια παράδοση του μεγαλύτερου νομού της Πελοποννήσου.

Η Ηλεία διαθέτει εξαιρετικές παραλίες με παχιά άμμο, οι οποίες προσελκύουν πολλούς παραθεριστές κάθε χρόνο. Η πρωτεύουσα οφείλει το όνομα της από έναν ψηλό πύργο, που χτίστηκε από τον Ιωάννη Τσερνώτα. Ο πύργος είναι γνωστός με το όνομα αυτό από το 1687. Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του, είναι τα δύο εξαίσια νεοκλασικά κτήρια, σχεδιασμένα από τον Schiller.

Μια ανάσα από την Αθήνα, βρίσκεται ο νομός Κορινθίας με τους αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, τις δαντελωτές παραλίες και τις ορεινές πλαγιές του. Όποιον ιδιαίτερο τόπο κι αν επισκεφθείς, σε όποια γωνιά κι αν πατήσεις, πάντα η περιπλάνησή σου θα είναι συγχρόνως και ένα ταξίδι των λαών και του πολιτισμού.

 
 
 

Η αρχαία Κόρινθος, τα Ίσθμια, τα λουτρά της Ωραίας Ελένης, η Νεμέα, η λίμνη της Στυμφαλίας κρατούν ακόμη ζωντανές τις μνήμες του παρελθόντος, των μύθων και τον παραδόσεων που συντροφεύουν κάθε γωνιά της Κορίνθου. Λόγω της κοντινής απόστασης από την αττική πρωτεύουσα, το κοσμοπολίτικο Λουτράκι με τη γραφική λίμνη της Βουλιαγμένης, τα ορεινά Τρίκαλα και η ελατόφυτη Ζήρεια αποτελούν ιδανικές επιλογές για ολιγοήμερες εξορμήσεις όλες τις εποχές του χρόνου.

Μοναδικές φυσικές ομορφιές, όλες συγκεντρωμένες σε ένα μόνο νομό. Από τις κορυφές του Ταΰγετου, τη Σπάρτη, τη θρυλική Μάνη με τους παραδοσιακούς πέτρινους πύργους και τις μεσαιωνικές πολιτείες της Μονεμβασιάς και του Μυστρά ως τις μαγευτικές παραλίες του Γυθείου και του Κάβο Μαλιά, η Λακωνική γη επιφυλάσσει στον επισκέπτη πάμπολλες συγκινήσεις. Περίοπτη θέση κατέχει η Μάνη, η οποία με τους ορεινούς της όγκους, τις απότομες ακτές, τα άγριας ομορφιάς τοπία και τον αμέτρητο πλούτο ιστορίας και παράδοσης που έχει, καθιστά την περιήγηση στη Λακωνία άκρως απαραίτητη. Δικαιολογημένα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη Λακωνία ως μια μικρή Ελλάδα, τόσο ιδιότυπη και εντυπωσιακή που δε μοιάζει με κανέναν άλλο ελληνικό τόπο.

Η Μεσσηνιακή γη, ευλογημένη από τους θεούς και με την εύνοια της φύσης, κρύβει στα βουνά και τις θάλασσές της ανεκτίμητους θησαυρούς. Οι αντιθέσεις του τοπίου συνθέτουν μοναδικές εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Οι μαγευτικές παραλίες και οι γραφικοί κόλποι εναλλάσσονται με τα ορεινά χωριά και τις καταπράσινες πλαγιές και δίνουν την αίσθηση πως τούτος ο τόπος δεν έχει όμοιό του. Ο τραγικός Ευριπίδης εξύμνησε της μαγείας του τοπίου με τα πολλά τρεχούμενα νερά, το θαυμάσιο κλίμα και την πληθώρα των κάστρων και των μοναστηριών με μια λέξη: “καλλίκαρπος”.

Η αξεπέραστη γοητεία της Μεσσηνίας συμπληρώνεται με τους “γαλάζιους παραδείσους” που την πλαισιώνουν, τα μικρά νησιά με τους βιότοπους και τα λείψανα από πολιτείες. Μια επίσκεψη θα σας πείσει για του “λόγου του αληθές”!