Πήλιο
 
 
ΠΗΛΙΟ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Πήλιο
 
Αξιοθέατα στο Πήλιο
 


Σημαντικά αρχαιολογικά, θρησκευτικά, ιστορικά μνημεία, γραφικά πατροπαράδοτα χωριά και οικισμοί, μνημεία φυσικού κάλλους κ.α…

Εδώ μπορείτε να δείτε μια μικρή επιλογή από αξιοθέατα από κάποια χωρά του Πηλίου...

 
Πήλιο
 
 
 

ΠΗΛΙΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ/Το τρενάκι του Πηλίου
Το περίφημο τρενάκι του Πηλίου είναι ένα ατμήλατο τρενάκι που λέγεται «Μουτζούρης» το οποίο διένυε την απόσταση Βόλος – Μηλιές για περίπου 70χρόνια. Το τρενάκι κάλυπτε μια υπέροχη διαδρομή μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής.

Τα βαγόνια ήταν ξύλινα και ανοιχτά, με αποτέλεσμα η ζέστη το καλοκαίρι να είναι ανυπόφορη και το κρύο το χειμώνα πάρα πολύ και ο καπνός της ατμομηχανής δημιουργούσε πολύ συχνά ένα αποπνικτικό περιβάλλον. Η υπέροχη διαδρομή όμως αποζημίωνε τους ταξιδιώτες. Σήμερα το τρενάκι διανύει μικρότερη διαδρομή συνδέοντας τα Άνω Λεχώνια με τις Μηλιές, για τουριστικούς λόγους πλέον.

Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα με το τρενάκι όπου η διαδρομή θα σας μαγέψει και θα ανταμείψει την επιλογή σας…

ΠΗΛΙΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ/Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Επισκεφθείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου που βρίσκεται στις «Αγριόλευκες» σε υψόμετρο 1500μ. Απέχει 27 χλμ από το Βόλο και 2 χλμ από τον οικισμό Χάνια. Το χιονοδρομικό βρίσκεται μέσα σε ένα δάσος από οξυές και αγριόλευκες προσφέρει μοναδική θέα στη θάλασσα!

Το χιονοδρομικό διαθέτει δυο εναέριους αναβατήρες με μονό κάθισμα και δυο σύροντες αναβατήρες και ένα διθέσιο εναέριο αναβατήρα που συνδέει το χαμηλότερο σημείο των πιστών του κέντρου με την κορυφή. Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου λειτουργούν επίσης Σχολή Σκι και ενοικίασης εξοπλισμού σκι.

ΠΗΛΙΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ/Ελληνικό Μουσείο & Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζαγορά
Στην Ζαγορά μπορείτε να δείτε το παλιό σχολείο του Ρήγα (1777) ή Ελληνικό Μουσείο όπως ονομάστηκε αργότερα. Κάποιοι από τους σπουδαστές που πέρασαν από εδώ ήταν ο Ρήγας Φεραίος, ο Γρηγόριος Κωνσταντάς, ο Άνθιμος Γαζής και ο Καλλίνικος Λαπάτης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του χωριού διαθέτει 15000 παλιά χειρόγραφα και βιβλία.

ΠΗΛΙΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ/Λαογραφικό Μουσείο & Αρχοντικό Τοπάλη Μακρινίτσα
Το Λαογραφικό Μουσείο Μακρινίτσας διαθέτει μια πολύ εντυπωσιακή συλλογή παλιών οικιακών αντικειμένων, ενδυμάτων, κοσμημάτων, εργαλείων, λαβάρων κ.α.

Αξίζει να επισκεφθείτε το αρχοντικό Τοπάλη, που χτίστηκε το 1844.

ΠΗΛΙΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ/Αρχοντικά Λεχώνια
Επισκεφθείτε το Αρχοντικό Κόντου, το νεοκλασικό αρχοντικό Κατσιόπουλου και Χατζηκυριαζή. Από τα Άνω Λεχώνια ξεκινάει την μαγευτική διαδρομή του το τρενάκι του Πηλίου, ο Μουντζούρης.

ΠΗΛΙΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ/Παλιά Βιβλιοθήκη Μηλιές
Επισκεφθείτε την παλιά Βιβλιοθήκη στο χωριό Μηλιές που διαθέτει μεγάλη συλλογή από εκθέματα όπως παλιά έγγραφα της Ελληνικής Επανάστασης, βιβλία, χάρτες κ.α.

ΠΗΛΙΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ/Μουσείο Αγγελίνη Χόρτο
Στο μουσείο Αγγελίνη μπορείτε να θαυμάσετε παλιά παραδοσιακά και πολύτιμα αντικείμενα.

ΠΗΛΙΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ/Μουσείο Κομπολογιού Πορταριά
Στο μουσείο κομπολογιού θα δείτε και θα θαυμάσετε μια μεγάλη συλλογή από κομπολόγια.