Λουτρά Πόζαρ, ξενοδοχεία, ξενώνες, ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ, ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ
Λουτρά Πόζαρ, Πέλλα
 
 
Αφιέρωμα στα Λουτρά Πόζαρ, Πέλλα  
 
 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΑΡΙΔΑΙΑ - ΠΕΛΛΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 
Name
Type
Location
Class
Website
» Agapi Luxury Hotel
Ξενοδοχείο
Λουτρά Πόζαρ - Καϊμακτσαλάν - Πέλλα - Μακεδονία
» Edem Hotel
Ξενοδοχείο
Λουτρά Πόζαρ - Καϊμακτσαλάν - Πέλλα - Μακεδονία
» Lidra Palace Hotel
Ξενοδοχείο
Αριδαία - Καϊμακτσαλάν - Πέλλα - Μακεδονία
» Naiades Hotel
Ξενοδοχείο
Όρμα - Λουτρά Πόζαρ - Καϊμακτσαλάν - Πέλλα - Μακεδονία
» Palladium Hotel
Ξενοδοχείο
Λουτρά Πόζαρ - Καϊμακτσαλάν - Πέλλα - Μακεδονία
» Voreas Hotel
Ξενοδοχείο
Λουτρά Πόζαρ - Καϊμακτσαλάν - Πέλλα - Μακεδονία
» Archontiko Lydia Lithos
Ξενώνας
Λουτρά Πόζαρ - Καϊμακτσαλάν - Πέλλα - Μακεδονία
» Saman Relax Center
Κέντρο Ευεξίας/Σπα
Λουτρά Πόζαρ - Καϊμακτσαλάν - Πέλλα - Μακεδονία
» Kalofagas Restaurant
Restaurant
Λουτρά Πόζαρ - Καϊμακτσαλάν - Πέλλα - Μακεδονία
 
 
Αφιέρωμα στα Λουτρά Πόζαρ, Πέλλα, Μακεδονία
 
 

Το Λουτράκι Αριδαίας είναι είναι γραφικό χωριό του νομού Πέλλας που είναι δημοφιλές για τα ιαματικά λουτρά του (Λουτρά Πόζαρ) και αποτελεί έναν ξεχωριστό ορεινό προορισμό για διακοπές. Απέχει 13χλμ. από την Αριδαία, 20χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν και 100χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες, στο χωριό μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ιαματικές ιδιότητες των νερών αλλά και να συνδυάσουν υπαίθριες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή όπως ski στο Καϊμακτσαλάν, ορειβασία, αναρρίχηση, caving αλλά και περιπάτους στο φαράγγι των Λουτρών και στα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής.


 
Λουτρά Ποζαρ
 
 
 

Στο Λουτράκι Αριδαίας τα τελευταία χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται ο αγροτοτουρισμός,  με αποτέλεσμα να κατασκευαστούν πολλοί ξενώνες που φιλοξενούν ένα μεγάλο αριθμό επισκπετών και προσφέρουν πολύ καλής ποιότητας υπηρεσίες διαμονής. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης ταβέρνες, καφενεία, μπαρ, καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης
κα. για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Τα ιαματικά νερά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ
Τα νερά πηγάζουν από ένα τεράστιο βάθος, μέσα από πετρώματα και βράχους και είναι εμπλουτισμένα με μεταλλικά συστατικά όπως νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, θείο, σίδηρο, ράδιο, ιώδιο και αέρια όπως διοξείδιο του άνθρακα, υδρόθειο, άζωτο, οξυγόνο και υδρογόνο. Τα ιαματικά λουτρά είναι θερμά με θερμοκρασία περίπου 37°C και προσφέρονται για εξωτερική χρήση στις πισίνες της Λουτρόπολης και για Ποσιθεραπεία από τους κρουνούς που υπάρχουν.

Η Λουτροθεραπεία ενδείκνυται για παθήσεις όπως Ρευματισμούς, Νευρικές-Δερματολογικές-Γυναικολογικές, Αρθροπάθειες, Ισχιαλγίες, Βρογχίτιδες, αλλά και παθήσεις  του Κυκλοφορικού και Αναπνευστικού συστήματος.

Η Ποσιθεραπεία ενδείκνυται για παθήσεις  Νεφρών, Χολής, Ήπατος, Ουροποιητικού, Πεπτικού και Κυκλοφορικού, συστήματος για χρόνιες Κολίτιδες, Γαστρίτιδες, Χολοκυστίτιδες και Έλκη.

Κατά το διάστημα της θερινής περιόδου και μέχρι τέλος Οκτωβρίου η Λουτρόπολη κατακλύζεται από ηλικιωμένους που επισκέπτονται την περιοχή για θεραπευτικούς λόγους. Κατά τη χειμερινή όμως περίοδο επισκέπτονται την περιοχή κυρίως νέοι επισκέπτες οι οποίοι συνδυάζουν τα ιαματικά μπάνια με τις υπαίθριες δραστηριότητες.

 
Λουτρά Πόζαρ
 

Στην περιοχή, εκτός από τα Λουτρά Πόζαρ αξίζει να επισκεφτείτε το Φαράγγι Λουτρακίου ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά απ' τα Λουτρά και ακολουθεί μια διαδρομή κατά μήκος του ποταμού, μήκους περίπου 33 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς με υπέροχες εναλλαγές τοπίου που συνδυάζει εντυπωσιακή χλωρίδα με σπάνια είδη φυτών και λουλουδιών, τρεχούμενα νερά, χώρους κατασκήνωσης, σπήλαια και το πρώτο σπηλαιολογικό πάρκο στην Ελλάδα που θα είναι έτοιμο για το κοινό πολύ σύντομα. Στην περιοχή έχουν βρεθεί 15 σπήλαια, επιφανειακά δείγματα της αρκούδας των σπηλαίων, κεραμικά όστρα, λίθινα εργαλεία της νεολιθικής εποχής όπως επίσης βραχογραφίες και επιγραφές.

Επίσης αξίζει μια επίσκεψη στο Φυσικογραφικό-Λογραφικό Μουσείο με εκθέματα λαογραφίας, εθνογραφίας, φυσικογραφίας, σπηλαιολογίας κτλ. και το Ντόμπρο Πόλε "καλή πεδιάδα"που βρίσκεται στο Άνω Λουτράκι. Είναι ένας  εγκατελειμμένος οικισμός, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1750μ. και είναι χτισμένος  πάνω σε έναν κρατήρα ηφαιστείου.
Επίσης αξίζει να επισκεφτείτε το Μαύρο Δάσος που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του όρους Βόρας ή Καϊμακτσαλάν και το φαράγγι "Ράμνο Μπόρ" ή Ίσιο Πεύκο, όπου θα σας προσφέρει ένα υπέροχο τοπίο που αποτελείται από πανύψηλα ίσια πεύκα.


Λουτρά Πόζαρ
Λουτρά Πόζαρ